Questions & Answers

We receive many letters and phone calls with questions about our company and SCWL® Subliminal programs

Follows is a comprehensive list of most common questions asked and our answers.

QUESTION 1-

WHAT ARE THE SCRIPTS ON THE NEW SCWL® Subliminal programs ?

ANSWER-

The scripts are made up of attitude, confidence and self-image building affirmations as well as emotional affirmations- (those creating feelings), all psychologically arranged to create new concepts, ideas, images and patterns in the subconscious mind and have those concepts (etc.) surrounded by positive feelings which aid the mental processes in using new information.

QUESTION 2-

WHO PUTS THE SCRIPTS TOGETHER FOR SCWL® Subliminal programs ?

ANSWER-

 Experts in each field have been chosen who have the knowledge to put together the information needed to create the end result that the program will achieve. So, professionals from all areas of the country have been involved in scripting SCWL® programs.

QUESTION 3-

ARE SCWL® Subliminal programs APPROVED BY ANYONE ELSE?

ANSWER-

Midwest Research of Michigan uses an advisory board headed by Dr. Philip Hansen Ed,D. of California State University. The board members are professionals from all over the United States who periodically review the content of the SCWL® Subliminal programs and make recommendations. A list of the self teaching Institute members is available upon request. 

QUESTION 4-

CAN I GET A COPY OF THE SCRIPTS OF SCWL® Subliminal programs ?

ANSWER-

Midwest Research of Michigan maintains a high degree of secrecy on their scripts for two main reasons.

  • When you make a conscious choice to change a certain behavior pattern, your subconscious may not be ready to change at the same time, behavior pattern, you therefore set up blocks or games to test yourself. If the conscious mind is made aware of the subliminal program content, research has proven that it can alter or eliminate the information which may render the program ineffective.

  • Secondly the scripts for SCWL® Subliminal programs are proven successful. If we publish them, we would let out the opportunity for competitors to copy them.

​QUESTION 5-

HOW DO I KNOW THAT THERE ARE AFFIRMATIONS ON THE PROGRAM ?

ANSWER-

  • Customers testify that they feel change occurring.

  • Scientific research validates the positive use of subliminal programming.

  • The technology used in producing our SCWL®  programs is sophisticated and in most situations prevents recording and duplicating of programs without the affirmations.

  • The introduction on each program verifies and identifies the program title and the affirmations therein.

  • We are a company founded upon reputation. We have affidavits on file from the technicians and speakers, which are available on request.

QUESTION 6-

HOW ARE THE SCWL® Subliminal programs recorded ?

ANSWER-

The most important part of any subliminal programs besides the scripting is the frequency and the tones within the program. Midwest Research of Michigan uses multi-tracking and the brains frequencies covering the spectrum  of speech, 2,000 to 4,000 cycles per second as well as many  recordings at higher frequencies some in excess of 10,000 cycles per second, all recorded with specific tones. Some of the recordings are treated electronically. All are at separate decibel level differences, masked with the dominant sound of ocean waves, crickets and sea gulls. The number of affirmations varies drastically depending on the wording of each program. Using advanced technological recording each program uses multi-tracking on many layers, using these frequencies and tones to accommodate and ensure the brains receptivity and to ensure reliable results.

QUESTION 7-

HOW OFTEN SHOULD I LISTEN TO SCWL® Subliminal programs ?

ANSWER-

Repetition is the boy to behavioral change- as often as possible. Your mind has an unlimited capacity. The brain can often take some time to make the changes which enable behavioral modification and conscious realization. Most customers identify change as it is occurring. If any disparity occurs suspend listening and restart again later.

QUESTION 8-

WHAT ARE THE SCWL® Subliminal programs EFFECTIVE SO FAST ?

ANSWER-

Part of the technology used in formatting the content of the programs arranges the affirmations in the psychological order best suited to appeal to all five senses as your feelings.

QUESTION 9-

DO I HAVE TO PUCHASE AN EXPENSIVE STEREO UNIT TO GET THE MOST BENEFIT?

ANSWER-

Our programs were recorded in mono and are designed to be completely affective o any player you have or plan to purchase.

QUESTION 10-

WHEN YOU PLAY THE PROGRAMS DOES IT MATTER IF YOU PLAY THEM ON MONO OR STEREO?

ANSWER-

Our programs were designed so that you can play them on any kind of recorder you have QUESTION 11-

QUESTION 11-

MAY I LISTEN TO MORE THAN ONE SCWL® Subliminal program AT THE SAME TIME?

ANSWER-

It is possible to listen to as many programs as you have players to play them on.

QUESTION 12-

HOW LOUD SHOULD I PLAY THE SCWL® Subliminal programs ?

ANSWER-

Whatever you’re hearing range, play the subliminal programs at least so the sound of the ocean is heard as a slight whisper. It is better to not make the experience annoying or intruding by having the volume too loud.

QUESTION 13-

IS THERE ANY SPEIAL CONCENTRATION REQUIRED WHEN LISTENING TO SCWL® Subliminal programs?

ANSWER-

We recommend you play SCWL® Subliminal programs while busy at other activities.  Activities might include watching TV, reading a book, doing housework, at the office, dancing or in the kitchen cooking. Keeping the conscious mind busy causes the absorption of messages to the subconscious effectively.

QUESTION 14-

HOW SOON CAN I EXPECT RESULTS?

ANSWER-

DO NOT place time limits on results. When you do and your subconscious mind determines you cannot reach your desired results in the time frame you have consciously established, it will simply stop working toward the achievement of that particular goal and begin working on other things you spend your time thinking about.

QUESTION 15-

DO SOME SCWL® Subliminal programs WORK FASTER THAN OTHERS ?

ANSWER-

Everyone reacts differently. For most. Results will be noticeable in a short period of time. For some customers a longer time will be needed. Once again, place no time limits on results.

DESIRE CHANGE, PRESS “PLAY”- These programs work.

QUESTION 16-

AFTER RESULTS ARE ACHIEVED, DO I CONTINUE TO LISTEN TO THE PROGRAM?

ANSWER-

Once you have achieved your desired behavioral change, you may experience some relapses or find yourself exposed to relapse with the types of conditioning in your daily routine. If so use them as you feel the need too.

QUESTION 17-

DO YOU GUARANTEE YOUR PROGRAMS TO PRODUCE RESULTS?

ANSWER-

Absolutely yes!-

We believe in a win/win situation that every customer will experience the desired end results with- in 90 days. If for any reason you are not satisfied with your purchase, contact us for more information available in regard to a refund and/or replacement or any further assistance.

QUESTION 18-

DO YOU RECOMMEND SCWL® Subliminal programs FOR CHILDREN?

ANSWER

SCWL® Subliminal programs are recommended for children. The information on each program is totally positive and will help children develop positive attitudes and good self image and confidence. Obviously some titles are not appropriate for children- discretion is therefore advised. It is a matter of choice for parents. In addition to the customized children series, we suggest the educational series, the family developmental series and the athletic series are excellent for children as well as any programs dealing with confidence and attitude building.

QUESTION 19-

CAN SCWL® Subliminal programs BE COPIED?

ANSWER-

The original production of SCWL® Subliminal programs ensures the quality and success of the programs – copying may lose enough affirmations to render the programs ineffective.

QUESTION 20-

Can the CD be converted to MP3 format for playing on mobile devices

ANSWER- 
The MP3 format compresses the frequency range and wipes out the hidden messages in the top and bottom ranges, so the effectiveness of the program is drastically reduced. It is best to use any computer or CD player without compression.